ParaPul © 2023. Tüm hakları saklıdır.

Para Pul

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Borsa Genel
  4. »
  5. Togg Borsada Hangi Hisseleri Etkiler?

Togg Borsada Hangi Hisseleri Etkiler?

admin admin - - 3 dk okuma süresi
353 0
togg hangi hisseleri etkiler

Bildiğiniz gibi devletimizin desteğiyle yerli otomobilimiz togg üretildi. Borsa yatırımcılarının ise en çok merak ettiği konu borsada işlem gören hangi şirket ile anlaşma yapılacak ve Togg Hangi hisseleri etkileyecek muhabbetleri yatırımcılar arasında oldukça konuşulmaya başlandı.

Araba üretmek kolay olmadığı kadar, tedarik süresi de oldukça zor olmalı. Öyle ki son teknoloji ile donatılmış olan togg için bir çok sektör ile iş birliği içinde olmak gerekiyor.

Mesela bataryası için hangi şirket ile anlaşılacak, motoru hangi şirket üretecek, elektrik şarj dolum istasyonlarını hangi şirket ile çalışılacak?

Şu an gündem olan konulardan biri ise, bataryayı hangi firmanın üreteceği? Bu bataryaların dolum ihtiyacını hangi şirketin karşılayacağı ile ilgili bir çok söylenti dolaşıyor.

Fakat resmi bir açıklama yapılmadan ve kesinleşmeden herhangi bir net bilgi vermemiz doğru olmaz.

Eğer togg tarafından yapılan herhangi bir tedarik anlaşması borsada işlem gören şirketlerden biriyle olursa o hisse için olumlu olabilir.

Çünkü şirket para kazanacak, üstelik böylesine önemli bir anlaşma olacağı için oldukça güvenilir gözükeceğinden dolayı daha çok yatırımcı tarafından izlenmeye alınabilir.

Yapılacak bir anlaşma sonrası kap haberleriyle bilgi verilebilir. Belki de borsada işlem görmeyen şirketlerle anlaşma yapılırsa da elden bir şey gelmez.

Togg’un en güzel tarafından biri ise mümkün olduğunca tüm tedariği yerli firmalardan yapmak istemeleri. Bu sebeple bu anlaşma yapılan firmalardan herhangi biri borsada işlem gören şirket olursa borsa yerli ve yabancı bir çok yatırımcının dikkatini çekebilir.

Borsada işlem görüp togg ile anlaşması olan tek şirket şu an için turkcell gibi görünüyor.

Türkcell: Togg, Türkiye’nin önde gelen telekomünikasyon şirketi Türkcell (tcell) ile iş birliği yapmıştır. Anlaşma kapsamında, Türkcell, Togg’un araçlarında kullanılacak dijital teknolojilerin geliştirilmesine ve uygulanmasına yardımcı olacaktır.

Bunun dışında kısacası togg borsada hangi hisseleri etkiler net bir ifade kullanmak doğru olmaz.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir